Kabeljauw met boerenkool
De kabeljauw - extra bijzonder door het knapperige kaaskorstje - wordt geserveerd met boerenkool en aardappelpuree.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil ervan. Rasp de kaas. Meng het citroenrasp, de kaas en het paneermeel in een kom.
Snijd de kabeljauwfilet in gelijke stukken (1 stuk/persoon). Vet de ovenschaal in en leg de kabeljauw erin, verdeel het parmezaan-paneermeelmengsel erover. Druk goed aan en bak ca. 10 min. in de oven.
Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de boerenkool en mosterd 5 min. Voeg het water toe en stoof met de deksel op de pan nog 5 min. Schep regelmatig om.
Bereid ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de kabeljauwfilet met de boerenkool en aardappelpuree.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Kabeljauw met boerenkool
De kabeljauw - extra bijzonder door het knapperige kaaskorstje - wordt geserveerd met boerenkool en aardappelpuree.
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
15 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil ervan. Rasp de kaas. Meng het citroenrasp, de kaas en het paneermeel in een kom.
Snijd de kabeljauwfilet in gelijke stukken (1 stuk/persoon). Vet de ovenschaal in en leg de kabeljauw erin, verdeel het parmezaan-paneermeelmengsel erover. Druk goed aan en bak ca. 10 min. in de oven.
Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de boerenkool en mosterd 5 min. Voeg het water toe en stoof met de deksel op de pan nog 5 min. Schep regelmatig om.
Bereid ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de kabeljauwfilet met de boerenkool en aardappelpuree.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
50 g Parmigiano Reggiano
25 g paneermeel
300 g verse kabeljauwfilets
2 el arachideolie
600 g verse boerenkool
2 el grove Zaanse mosterd
200 ml kraanwater
900 g aardappelpuree met boter
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm)