Kabeljauw-viskoekjes
Hoe je kids vis laat eten? Door er koekjes van te maken en die als voorgerecht te serveren.
Aan de slag
Schil en snijd de aardappelen in stukken en kook in 20 min. in de visbouillon gaar. Verdeel de kabeljauw in stukken. Voeg de laatste 5 min. de kabeljauw toe. Giet af, stamp met de pureestamper fijn. Klop het ei los. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Snijd de bieslook fijn. Voeg ei, tomaat, bieslook, tuinerwten, peper en zout toe. Laat afkoelen.
Meng 3 el mayonaise, de mosterd en de dille.
Vorm 12 koekjes van ca. 6 cm doorsnede en 2 cm dik van de vispuree. Strooi het paneermeel op een bord en wentel de koekjes erdoor.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de viskoekjes in 2 porties in 6 min. goudbruin. Keer halverwege. Serveer met de mosterddip.
Voor de kinderen: Vervang de mosterd door de ketchup. Meng met de rest van de mayonaise.
Kabeljauw-viskoekjes
Hoe je kids vis laat eten? Door er koekjes van te maken en die als voorgerecht te serveren.
voorgerecht
null personen
475 kcal
40 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Schil en snijd de aardappelen in stukken en kook in 20 min. in de visbouillon gaar. Verdeel de kabeljauw in stukken. Voeg de laatste 5 min. de kabeljauw toe. Giet af, stamp met de pureestamper fijn. Klop het ei los. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Snijd de bieslook fijn. Voeg ei, tomaat, bieslook, tuinerwten, peper en zout toe. Laat afkoelen.
Meng 3 el mayonaise, de mosterd en de dille.
Vorm 12 koekjes van ca. 6 cm doorsnede en 2 cm dik van de vispuree. Strooi het paneermeel op een bord en wentel de koekjes erdoor.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de viskoekjes in 2 porties in 6 min. goudbruin. Keer halverwege. Serveer met de mosterddip.
Voor de kinderen: Vervang de mosterd door de ketchup. Meng met de rest van de mayonaise.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 kruimige aardappelen
1 l visbouillontablet
250 g verse kabeljauwfilets
1 middelgroot ei
2 el semi-zongedroogde tomaten
12 g verse bieslook
100 g diepvries tuinerwten
5 el mayonaise
1 el grove Zaanse mosterd
1 tl gedroogde dille
75 g paneermeel
100 ml zonnebloemolie
1 el ketchup
Dit heb je nodig
pureestamper