Kippastei
Die laagjes zien er niet alleen leuk uit op tafel, de smaken passen ook nog eens perfect bij elkaar.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C. Doe de kipdijfilet met de eieren, dragon, port en het zout in de keukenmachine en maal fijn. Bekleed de cakevorm met de plakjes katenspek.
Schep ¼ van het kipmengsel in de vorm. Verdeel de pistachenoten erover. Dek af met ¼ van het kipmengsel. Leg de eendenhaasjes erop. Dek weer af met ¼ van het kipmengsel. Verdeel de tomaatjes erover en dek af met de rest van de kip. Vouw de overhangende plakjes spek naar binnen. Zet de cakevorm in een braadslede in de oven en vul de braadslede tot halverwege met water. Bak de pastei in ca. 1 uur iets onder het midden van de oven. Neem uit de oven en schenk het vrijgekomen vet uit de pastei. Laat in de vorm afkoelen. Dit duurt ca. 3½ uur. Stort de pastei op een plank en snijd in plakken.
Kippastei
Die laagjes zien er niet alleen leuk uit op tafel, de smaken passen ook nog eens perfect bij elkaar.
voorgerecht
null porties
310 kcal
25 min. bereiden
210 min. wachten
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C. Doe de kipdijfilet met de eieren, dragon, port en het zout in de keukenmachine en maal fijn. Bekleed de cakevorm met de plakjes katenspek.
Schep ¼ van het kipmengsel in de vorm. Verdeel de pistachenoten erover. Dek af met ¼ van het kipmengsel. Leg de eendenhaasjes erop. Dek weer af met ¼ van het kipmengsel. Verdeel de tomaatjes erover en dek af met de rest van de kip. Vouw de overhangende plakjes spek naar binnen. Zet de cakevorm in een braadslede in de oven en vul de braadslede tot halverwege met water. Bak de pastei in ca. 1 uur iets onder het midden van de oven. Neem uit de oven en schenk het vrijgekomen vet uit de pastei. Laat in de vorm afkoelen. Dit duurt ca. 3½ uur. Stort de pastei op een plank en snijd in plakken.
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg scharrelkipdijfilet
2 middelgrote eieren
3 tl gedroogde dragon
50 ml rode port
2 tl zout
150 g katenspek
75 g gepelde pistachenoten
4 eendenhaasjes
100 g semi-zongedroogde tomaten
Dit heb je nodig
cakevorm (1 liter)
keukenmachine
braadslede