Kippastei
bewaar
bewaar

Kippastei

Die laagjes zien er niet alleen leuk uit op tafel, de smaken passen ook nog eens perfect bij elkaar.

25 min. bereiden / 1 uur oventijd / 3 uur 30 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 150 °C. Doe de kipdijfilet met de eieren, dragon, port en het zout in de keukenmachine en maal fijn. Bekleed de cakevorm met de plakjes katenspek.

Schep ¼ van het kipmengsel in de vorm. Verdeel de pistachenoten erover. Dek af met ¼ van het kipmengsel. Leg de eendenhaasjes erop. Dek weer af met ¼ van het kipmengsel. Verdeel de tomaatjes erover en dek af met de rest van de kip. Vouw de overhangende plakjes spek naar binnen. Zet de cakevorm in een braadslede in de oven en vul de braadslede tot halverwege met water. Bak de pastei in ca. 1 uur iets onder het midden van de oven. Neem uit de oven en schenk het vrijgekomen vet uit de pastei. Laat in de vorm afkoelen. Dit duurt ca. 3½ uur. Stort de pastei op een plank en snijd in plakken.

bereidingstipJe kunt deze pastei vijf dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
combinatietipLekker met cranberrycompote en slamelange.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kippastei

Die laagjes zien er niet alleen leuk uit op tafel, de smaken passen ook nog eens perfect bij elkaar.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig