Zuurkoolschotel met bladerdeegdakje van London Loy
bewaar
bewaar

Zuurkoolschotel met bladerdeegdakje van London Loy

Boordevol groenten, deze winterse zuurkoolschotel met een knapperig bladerdeegdakje van London Loy! Lekker met rookworst - of vervang deze voor de vegan variant.

10 min. bereiden / 25 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uien 5 min.

Knijp ondertussen de zuurkool uit. Snijd de rookworst in dunne plakjes. Roer de aardappelpuree los. Meng de aardappelpuree met de mosterd, knoflookpoeder en ¾ el karwijzaad (per 4 personen). Breng op smaak met peper.

Verdeel de ui over de quichevorm en verdeel de aardappelpuree en vervolgens de zuurkool erover. Verdeel de plakjes rookworst erover en dek af met het bladerdeeg. Snijd het overhangende deeg recht af.

Maak 3 grote sneden in het midden van het deeg. Klop het ei los, bestrijk het bladerdeeg ermee en bestrooi met de rest van het karwijzaad. Bak in 20-25 min. in de oven lichtbruin en knapperig.

vegatipVervang de rookworst door een AH Vegan rookworst.
resttipMaak van het overige bladerdeeg leuke vormpjes voor boven op de schotel.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zuurkoolschotel met bladerdeegdakje van London Loy

Boordevol groenten, deze winterse zuurkoolschotel met een knapperig bladerdeegdakje van London Loy! Lekker met rookworst - of vervang deze voor de vegan variant.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig