Zuurkoolschotel met bladerdeegdakje van London Loy
Boordevol groenten, deze winterse zuurkoolschotel met een knapperig bladerdeegdakje van London Loy! Lekker met rookworst - of vervang deze voor de vegan variant.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uien 5 min.
Knijp ondertussen de zuurkool uit. Snijd de rookworst in dunne plakjes. Roer de aardappelpuree los. Meng de aardappelpuree met de mosterd, knoflookpoeder en ¾ el karwijzaad (per 4 personen). Breng op smaak met peper.
Verdeel de ui over de quichevorm en verdeel de aardappelpuree en vervolgens de zuurkool erover. Verdeel de plakjes rookworst erover en dek af met het bladerdeeg. Snijd het overhangende deeg recht af.
Maak 3 grote sneden in het midden van het deeg. Klop het ei los, bestrijk het bladerdeeg ermee en bestrooi met de rest van het karwijzaad. Bak in 20-25 min. in de oven lichtbruin en knapperig.
Zuurkoolschotel met bladerdeegdakje van London Loy
Boordevol groenten, deze winterse zuurkoolschotel met een knapperig bladerdeegdakje van London Loy! Lekker met rookworst - of vervang deze voor de vegan variant.
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
10 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uien 5 min.
Knijp ondertussen de zuurkool uit. Snijd de rookworst in dunne plakjes. Roer de aardappelpuree los. Meng de aardappelpuree met de mosterd, knoflookpoeder en ¾ el karwijzaad (per 4 personen). Breng op smaak met peper.
Verdeel de ui over de quichevorm en verdeel de aardappelpuree en vervolgens de zuurkool erover. Verdeel de plakjes rookworst erover en dek af met het bladerdeeg. Snijd het overhangende deeg recht af.
Maak 3 grote sneden in het midden van het deeg. Klop het ei los, bestrijk het bladerdeeg ermee en bestrooi met de rest van het karwijzaad. Bak in 20-25 min. in de oven lichtbruin en knapperig.
vegatip:
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el milde olijfolie
300 g gesneden uien
1¼ kg zuurkool
250 g runderrookworsten
450 g aardappelpuree (koelvers)
2 el grove mosterd
1 tl knoflookpoeder
1 el karwijzaad
1 rol vers bladerdeeg
1 scharrelei
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 28 cm, ingevet)