Krokante kabeljauwhaas met peterseliepuree
Kabeljauw in een krokant jasje!
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in ruim water met eventueel zout in 20 min. gaar. Kook ondertussen de worteltjes 8 min. Voeg de laatste 2 min. de peultjes toe. Giet af in een vergiet en spoel kort af onder koud stromend water.
Snijd de kabeljauwhaas in 4 stukken. Doe het paneermeel in een diep bord. Klop de eieren los in een tweede bord. Bestrooi de kabeljauwhaasjes met de bloem, peper en zout. Haal de kabeljauw achtereenvolgens door het ei en paneermeel. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kabeljauwhaas in 8-10 min. goudbruin. Keer halverwege.
Snijd de peterselie fijn. Giet de aardappelen af. Voeg de boter, melk, peterselie en nootmuskaat toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de kabeljauwhaas met de peterseliepuree en groenten over de borden.
Krokante kabeljauwhaas met peterseliepuree
Kabeljauw in een krokant jasje!
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in ruim water met eventueel zout in 20 min. gaar. Kook ondertussen de worteltjes 8 min. Voeg de laatste 2 min. de peultjes toe. Giet af in een vergiet en spoel kort af onder koud stromend water.
Snijd de kabeljauwhaas in 4 stukken. Doe het paneermeel in een diep bord. Klop de eieren los in een tweede bord. Bestrooi de kabeljauwhaasjes met de bloem, peper en zout. Haal de kabeljauw achtereenvolgens door het ei en paneermeel. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kabeljauwhaas in 8-10 min. goudbruin. Keer halverwege.
Snijd de peterselie fijn. Giet de aardappelen af. Voeg de boter, melk, peterselie en nootmuskaat toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de kabeljauwhaas met de peterseliepuree en groenten over de borden.
kookstaptip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen
800 g worteltjes & peultjes
520 g verse kabeljauwhaasjes
75 g paneermeel
2 middelgrote scharreleieren
2 el tarwebloem
2 el (olijf)olie
30 g verse peterselie
25 g ongezouten roomboter
150 ml halfvolle melk
½ tl gedroogde nootmuskaat
Dit heb je nodig
pureestamper