Gekruide varkenshaas met puree en honingworteltjes
Verrassend: een oer-Hollandse maaltijd met de smaken van mystiek India.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in een ruime pan water en eventueel zout in 20 min. gaar. Voeg de laatste 5 min. de doperwten toe.
Halveer ondertussen de varkenshaas in de lengte. Bestrooi met de garam masala en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de varkenshaas op hoog vuur in 2 min. rondom bruin. Draai het vuur naar middelhoog en laat 6 min. bakken. Keer halverwege.
Halveer ondertussen de worteltjes in de lengte. Verhit de olie in een hapjespan en voeg de worteltjes en steranijs toe. Roerbak 1 min. op hoog vuur. Voeg de honing en het water toe en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 8 min. stoven. Check en voeg indien nodig meer water toe (1-2 el). Voeg naar smaak peper toe. Verwijder de steranijs.
Neem het vlees uit de pan en laat onder alumiumfolie rusten. Voeg het water toe aan het achtergebleven bakvet en laat 1 min. op hoog vuur koken. Breng de jus op smaak met peper.
Snijd de peterselie fijn. Giet de aardappelen en doperwten af, voeg de boter en melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree.
Serveer het vlees met de jus, puree en worteltjes. Bestrooi met de peterselie.
Gekruide varkenshaas met puree en honingworteltjes
Verrassend: een oer-Hollandse maaltijd met de smaken van mystiek India.
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in een ruime pan water en eventueel zout in 20 min. gaar. Voeg de laatste 5 min. de doperwten toe.
Halveer ondertussen de varkenshaas in de lengte. Bestrooi met de garam masala en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de varkenshaas op hoog vuur in 2 min. rondom bruin. Draai het vuur naar middelhoog en laat 6 min. bakken. Keer halverwege.
Halveer ondertussen de worteltjes in de lengte. Verhit de olie in een hapjespan en voeg de worteltjes en steranijs toe. Roerbak 1 min. op hoog vuur. Voeg de honing en het water toe en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 8 min. stoven. Check en voeg indien nodig meer water toe (1-2 el). Voeg naar smaak peper toe. Verwijder de steranijs.
Neem het vlees uit de pan en laat onder alumiumfolie rusten. Voeg het water toe aan het achtergebleven bakvet en laat 1 min. op hoog vuur koken. Breng de jus op smaak met peper.
Snijd de peterselie fijn. Giet de aardappelen en doperwten af, voeg de boter en melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree.
Serveer het vlees met de jus, puree en worteltjes. Bestrooi met de peterselie.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg iets kruimige aardappelen
200 g verse doperwten
540 g varkenshaas
1 tl Knorr garam masala
60 g ongezouten roomboter
500 g geschrapte worteltjes
2 el (olijf)olie
4 g steranijs*
2 el vloeibare honing
250 ml kraanwater
10 g verse platte peterselie
4 el halfvolle melk
Dit heb je nodig
pureestamper