Piadina met paddenstoelen, truffeltapenade en spinazie
Je kunt het populaire Italiaanse platbrood ook als hoofdgerecht eten, een echte feestmaaltijd.
Aan de slag
Snijd de paddenstoelen grof. Verhit de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelen 8 min. op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de laatste minuut de tapenade toe en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep op een bord. Laat de spinazie in delen slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen. Scheur ondertussen de buffelmozzarella in grove stukken.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en verwarm de piadine in delen 2 min. Keer halverwege. Leg elke piadina op een bord, verdeel er achtereenvolgens de spinazie, paddenstoelen, mozzarella en pijnboompitten over en serveer (als pizza).
Piadina met paddenstoelen, truffeltapenade en spinazie
Je kunt het populaire Italiaanse platbrood ook als hoofdgerecht eten, een echte feestmaaltijd.
hoofdgerecht
null personen
965 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de paddenstoelen grof. Verhit de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelen 8 min. op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de laatste minuut de tapenade toe en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep op een bord. Laat de spinazie in delen slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen. Scheur ondertussen de buffelmozzarella in grove stukken.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en verwarm de piadine in delen 2 min. Keer halverwege. Leg elke piadina op een bord, verdeel er achtereenvolgens de spinazie, paddenstoelen, mozzarella en pijnboompitten over en serveer (als pizza).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g paddenstoelen voor pasta
2 el traditionele olijfolie
2 el truffel-paddenstoelentapenade
300 g verse spinazie
2 el pijnboompitten
125 g buffelmozzarella
4 piadina