Farro met kip, spinazie en paddenstoelen
Vervang rijst of pasta vandaag door farro: een van oorsprong Italiaans graan.
Aan de slag
Kook de farro volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de paddenstoelen in grove stukken en de kip in blokjes.
Verhit 2 el olijfolie in een wok. Voeg de knoflook toe en daarna meteen de spinazie en wat zout. Roerbak 2 min. Schep de spinazie in een vergiet en laat uitlekken tot gebruik.
Maak de wok schoon en verhit de rest van de olijfolie in de schoongemaakte wok. Roerbak de paddenstoelen met wat zout 3 min. op hoog vuur. Voeg de farro toe en bak 1 min. mee. Voeg de kip en de spinazie toe en warm nog 2 min. door.
Schaaf de Parmezaanse kaas erboven, besprenkel met de hazelnootolie en serveer.
Farro met kip, spinazie en paddenstoelen
Instructievideo - 02:00 min.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Farro met kip, spinazie en paddenstoelen
Vervang rijst of pasta vandaag door farro: een van oorsprong Italiaans graan.
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de farro volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de paddenstoelen in grove stukken en de kip in blokjes.
Verhit 2 el olijfolie in een wok. Voeg de knoflook toe en daarna meteen de spinazie en wat zout. Roerbak 2 min. Schep de spinazie in een vergiet en laat uitlekken tot gebruik.
Maak de wok schoon en verhit de rest van de olijfolie in de schoongemaakte wok. Roerbak de paddenstoelen met wat zout 3 min. op hoog vuur. Voeg de farro toe en bak 1 min. mee. Voeg de kip en de spinazie toe en warm nog 2 min. door.
Schaaf de Parmezaanse kaas erboven, besprenkel met de hazelnootolie en serveer.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g farro
1 teen knoflook
200 g paddenstoelen voor pasta
250 g scharrel gerookte kipfilets
4 el traditionele olijfolie
400 g wilde spinazie
25 g Parmigiano Reggiano
2 el hazelnootolie