Pasta met paddenstoelen uit Umbrië
Dagje vegetarisch? Paddenstoelen zijn prima vleesvervangers.
Aan de slag
Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de knoflook in plakjes. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de knoflook op laag vuur 2 minuten. Voeg de paddenstoelen en fijngesneden kruiden toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend bruin. Maal er een beetje chilipeper over, schenk de bouillon erbij en kook op middelhoog vuur 5 minuten.
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en verdeel de tagliatelle over warme diepe borden. Verdeel de paddenstoelen over de tagliatelle. Druppel de truffelolie erover en maal er nog wat chilipeper over. Schaaf met een fijne (kaas) schaaf krullen Parmezaanse kaas boven de pasta. Serveer direct.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Pasta met paddenstoelen uit Umbrië
Dagje vegetarisch? Paddenstoelen zijn prima vleesvervangers.
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de knoflook in plakjes. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de knoflook op laag vuur 2 minuten. Voeg de paddenstoelen en fijngesneden kruiden toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend bruin. Maal er een beetje chilipeper over, schenk de bouillon erbij en kook op middelhoog vuur 5 minuten.
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en verdeel de tagliatelle over warme diepe borden. Verdeel de paddenstoelen over de tagliatelle. Druppel de truffelolie erover en maal er nog wat chilipeper over. Schaaf met een fijne (kaas) schaaf krullen Parmezaanse kaas boven de pasta. Serveer direct.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g paddenstoelen voor pasta
3 tenen knoflook
4 el traditionele olijfolie
2 snufjes gemalen chilipeper
150 ml paddenstoelenbouillon van tablet
500 g verse tagliatelle
2 el olijfolie extra vierge met truffelaroma
50 g Parmigiano Reggiano