Quinotto met paddenstoelen en knolselderij
Risotto, maar dan van quinoa. Gecombineerd met de aardse smaken van Hollandse groenten.
Aan de slag
Breng een ruime pan met water aan de kook. Schil ondertussen de knolselderij, snijd in plakken en vervolgens in blokjes van 1 x 1 cm. Kook de knolselderij 4 min. in het kokende water (blancheren). Giet af.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 1/3 olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Schep de quinoa erdoor en bak tot de korrels glanzen. Voeg de marsala toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze door de quinoa is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de quinoa alle bouillon heeft opgenomen en gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
Splits het ei en rasp de Parmezaanse kaas. Houd een beetje kaas apart voor garnering. Roer het eigeel (het eiwit wordt niet gebruikt) en de kaas de laatste 2 min. door de quinotto.
Snijd ondertussen de paddenstoelen grof. Haal de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de rozemarijn in 4 min. goudbruin. Voeg de rest van de olie en de knolselderij toe en bak nog 5 min.
Voeg het paddenstoelen-knolselderijmengsel toe aan de quinotto en schep om. Snijd de peterselieblaadjes fijn. Verdeel de quinotto over de borden en bestrooi met de peterselie en de achtergehouden Parmezaanse kaas.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Quinotto met paddenstoelen en knolselderij
Risotto, maar dan van quinoa. Gecombineerd met de aardse smaken van Hollandse groenten.
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
60 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan met water aan de kook. Schil ondertussen de knolselderij, snijd in plakken en vervolgens in blokjes van 1 x 1 cm. Kook de knolselderij 4 min. in het kokende water (blancheren). Giet af.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 1/3 olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Schep de quinoa erdoor en bak tot de korrels glanzen. Voeg de marsala toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze door de quinoa is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de quinoa alle bouillon heeft opgenomen en gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
Splits het ei en rasp de Parmezaanse kaas. Houd een beetje kaas apart voor garnering. Roer het eigeel (het eiwit wordt niet gebruikt) en de kaas de laatste 2 min. door de quinotto.
Snijd ondertussen de paddenstoelen grof. Haal de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de rozemarijn in 4 min. goudbruin. Voeg de rest van de olie en de knolselderij toe en bak nog 5 min.
Voeg het paddenstoelen-knolselderijmengsel toe aan de quinotto en schep om. Snijd de peterselieblaadjes fijn. Verdeel de quinotto over de borden en bestrooi met de peterselie en de achtergehouden Parmezaanse kaas.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 knolselderij
1 ui
1 teen knoflook
6 el traditionele olijfolie
300 g quinoa
100 ml Marsala zoete Italiaanse dessertwijn
1 l paddenstoelenbouillon
1 middelgroot ei
50 g Parmigiano Reggiano
200 g paddenstoelen voor pasta
8 g takjes rozemarijn
10 g verse platte peterselie