Gegrilde braadworst met bieten-koolrabisalade
Met een frisse munt-yoghurtdip om het helemaal af te maken.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de krieltjes en halveer, meng met 2 el olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Gril de worsten goudbruin en gaar in 15 min. Keer regelmatig.
Schil ondertussen de koolrabi met een dunschiller en snijd in flinterdunne reepjes (julienne). Schil de winterpeen, verwijder de onderste centimeter en snijd in flinterdunne reepjes (julienne). Meng de koolrabi, winterpeen en de bietjes.
Maak een dressing van de rest van de olie, de mosterd, azijn en gemalen koriander. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn. Meng de dressing met de peterselie door de groente.
Snijd de blaadjes van de munt in reepjes en meng door de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de worst met de krieltjes, de bietensalade en de muntyoghurt.
Julienne snijden
Instructievideo - 00:42 min.
Gegrilde braadworst met bieten-koolrabisalade
Met een frisse munt-yoghurtdip om het helemaal af te maken.
hoofdgerecht
null personen
765 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de krieltjes en halveer, meng met 2 el olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Gril de worsten goudbruin en gaar in 15 min. Keer regelmatig.
Schil ondertussen de koolrabi met een dunschiller en snijd in flinterdunne reepjes (julienne). Schil de winterpeen, verwijder de onderste centimeter en snijd in flinterdunne reepjes (julienne). Meng de koolrabi, winterpeen en de bietjes.
Maak een dressing van de rest van de olie, de mosterd, azijn en gemalen koriander. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn. Meng de dressing met de peterselie door de groente.
Snijd de blaadjes van de munt in reepjes en meng door de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de worst met de krieltjes, de bietensalade en de muntyoghurt.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg krieltjes
5 el traditionele olijfolie
4 vadouvan braadworsten
1 koolrabi
2 winterpenen
400 g geraspte bietjes
1 el Franse mosterd
2 el azijn
3 tl Ketoembar gemalen koriander
15 g verse peterselie
8 g verse munt
170 g Griekse yoghurt (0% vet)
Dit heb je nodig
bakpapier
grillpan