Broodje homemade zalmburger met kleurige salade
Handen uit de mouwen, want deze krokante zalmburger maak je helemaal zelf.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de speltbroodjes in het midden van de oven in ca. 6 min. af. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in kleine stukken. Breng een ruime pan water aan de kook en kook hierin de aardappelen in 6 min. gaar. Giet af en laat goed uitlekken. Prak de aardappelen fijn en laat afkoelen op een bord.
Snijd ondertussen de bieslook fijn en snijd de zalmfilet zo fijn mogelijk. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil er met de fijne rasp af en pers 1 helft uit. Meng in een kom de zalm, de afgekoelde aardappel, de helft van de bieslook, het citroenrasp, peper en eventueel zout goed door elkaar. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van.
Verhit 1/3 van de olie in de koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgers in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer voorzichtig halverwege.
Doe ondertussen de rest van de bieslook met de yoghurt in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Was voor de salade de appels, halveer ze en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees met schil in dunne reepjes (julienne). Doe de appel, bietjes en veldsla in een kom. Maak een dressing van 1 el citroensap, de rest van de olie en peper en meng door de salade.
Snijd de broodjes open. Verdeel de yoghurtsaus over de onderste helften van de broodjes en schep er 1 el salade en een burger op. Serveer de rest van de salade apart erbij.
Broodje homemade zalmburger met kleurige salade
Handen uit de mouwen, want deze krokante zalmburger maak je helemaal zelf.
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de speltbroodjes in het midden van de oven in ca. 6 min. af. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in kleine stukken. Breng een ruime pan water aan de kook en kook hierin de aardappelen in 6 min. gaar. Giet af en laat goed uitlekken. Prak de aardappelen fijn en laat afkoelen op een bord.
Snijd ondertussen de bieslook fijn en snijd de zalmfilet zo fijn mogelijk. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil er met de fijne rasp af en pers 1 helft uit. Meng in een kom de zalm, de afgekoelde aardappel, de helft van de bieslook, het citroenrasp, peper en eventueel zout goed door elkaar. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van.
Verhit 1/3 van de olie in de koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgers in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer voorzichtig halverwege.
Doe ondertussen de rest van de bieslook met de yoghurt in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Was voor de salade de appels, halveer ze en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees met schil in dunne reepjes (julienne). Doe de appel, bietjes en veldsla in een kom. Maak een dressing van 1 el citroensap, de rest van de olie en peper en meng door de salade.
Snijd de broodjes open. Verdeel de yoghurtsaus over de onderste helften van de broodjes en schep er 1 el salade en een burger op. Serveer de rest van de salade apart erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 afbakspeltbroodje
300 g iets kruimige aardappelen
25 g verse bieslook
2 schalen verse zalmfilets
1 citroen
3 el arachideolie
170 g Griekse yoghurt (0% vet)
2 jazz-appels
400 g geraspte bietjes
75 g veldsla
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker