Zelfgemaakte zalmburger met bietensalade
Een kleurig plaatje op je bord, deze zalmburger. En ook nog vol goede vetten!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil ondertussen de aardappel en snijd in stukken. Kook ze in 6 min. gaar. Giet af en laat goed uitlekken. Prak de aardappelen en laat afkoelen op een bord.
Snijd ondertussen de bieslook fijn en de zalmfilet zo fijn mogelijk. Rasp de gele schil van de citroen. Pers 1 helft uit. Meng de zalm, afgekoelde aardappel, het citroenrasp en de helft van de bieslook in een kom. Bestrooi met peper en eventueel zout. Meng en vorm met vochtige handen een burger per persoon. Verhit 1/3 van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgers in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege.
Doe ondertussen de rest van de bieslook met de yoghurt in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Boen de appels schoon, halveer en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Doe de appel met de bietjes en de veldsla in een kom. Maak een dressing van 1 el citroensap (per 4 personen), de rest van de olie en peper en meng door de salade. Verdeel de yoghurtsaus over de onderste helften van de broodjes en schep er per broodje 1 el salade en een burger op. Serveer de rest van de salade er apart bij. Lekker!
Zelfgemaakte zalmburger met bietensalade
Instructievideo - 03:03 min.
Zelfgemaakte zalmburger met bietensalade
Een kleurig plaatje op je bord, deze zalmburger. En ook nog vol goede vetten!
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
35 min. bereiden
5 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil ondertussen de aardappel en snijd in stukken. Kook ze in 6 min. gaar. Giet af en laat goed uitlekken. Prak de aardappelen en laat afkoelen op een bord.
Snijd ondertussen de bieslook fijn en de zalmfilet zo fijn mogelijk. Rasp de gele schil van de citroen. Pers 1 helft uit. Meng de zalm, afgekoelde aardappel, het citroenrasp en de helft van de bieslook in een kom. Bestrooi met peper en eventueel zout. Meng en vorm met vochtige handen een burger per persoon. Verhit 1/3 van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgers in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege.
Doe ondertussen de rest van de bieslook met de yoghurt in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Boen de appels schoon, halveer en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Doe de appel met de bietjes en de veldsla in een kom. Maak een dressing van 1 el citroensap (per 4 personen), de rest van de olie en peper en meng door de salade. Verdeel de yoghurtsaus over de onderste helften van de broodjes en schep er per broodje 1 el salade en een burger op. Serveer de rest van de salade er apart bij. Lekker!
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 afbakspeltbroodje
300 g kruimige aardappelen
25 g verse bieslook
320 verse zalmfilets
1 citroen
3 el arachideolie
170 g Griekse yoghurt (0% vet)
2 Jazz appels
400 g geraspte bieten
75 g veldsla
Dit heb je nodig
staafmixer