Gebraden worst met zoete-aardappelpuree en witlofsalade
De frisse salade is een mooie tegenhanger van de stevige worst met puree.
Aan de slag
Breng een ruime pan met water aan de kook. Schil de kruimige aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Voeg ze, als het water kookt, met eventueel wat zout toe. Kook in 20 min. gaar. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Voeg ze de laatste 10 min. toe aan de kruimige aardappelen. Giet alle aardappelen af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Pureer met de puree stamper tot een grove puree. Voeg zoveel kookvocht toe tot het smeuïg is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de bieslook fijn en schep door de puree.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de braadworsten op hoog vuur aan, zet het vuur laag en bak de worsten in 12 min. gaar. Keer regelmatig.
Snijd de onderkant van het witlof, halveer de stronkjes in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de blaadjes in de breedte in dunne reepjes. Halveer de druiven. Roer de yoghurt met de mayonaise en azijn los en breng op smaak met peper en zout. Schep de witlof om met de yoghurtdressing en verdeel de druiven erover.
Serveer de worst met de puree en de witlofsalade.
Gebraden worst met zoete-aardappelpuree en witlofsalade
De frisse salade is een mooie tegenhanger van de stevige worst met puree.
hoofdgerecht
null personen
685 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan met water aan de kook. Schil de kruimige aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Voeg ze, als het water kookt, met eventueel wat zout toe. Kook in 20 min. gaar. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Voeg ze de laatste 10 min. toe aan de kruimige aardappelen. Giet alle aardappelen af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Pureer met de puree stamper tot een grove puree. Voeg zoveel kookvocht toe tot het smeuïg is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de bieslook fijn en schep door de puree.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de braadworsten op hoog vuur aan, zet het vuur laag en bak de worsten in 12 min. gaar. Keer regelmatig.
Snijd de onderkant van het witlof, halveer de stronkjes in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de blaadjes in de breedte in dunne reepjes. Halveer de druiven. Roer de yoghurt met de mayonaise en azijn los en breng op smaak met peper en zout. Schep de witlof om met de yoghurtdressing en verdeel de druiven erover.
Serveer de worst met de puree en de witlofsalade.
algemeen:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g kruimige aardappelen
600 g zoete aardappelen
25 g verse bieslook
2 el (arachide)olie
4 varkensbraadworsten
1 zak witlof
250 g pitloze rode druiven
170 g Griekse yoghurt (0% vet)
1 el mayonaise
1 el azijn
Dit heb je nodig
pureestamper