Geroosterde bloemkool met zoete-aardappelpuree
Met hazelnoten kun je oneindig combineren. Zoet of hartig, ze kunnen overal bij.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Breng een ruime pan water aan de kook. Halveer ondertussen de bloemkoolroosjes en snijd de grotere roosjes in kwarten. Schep om met 2/3 van de olie, de zhug en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de bloemkool ca. 15 min. in het midden van de oven. Hak de hazelnoten grof en voeg de laatse 5 min. aan de bloemkool toe en schep om.
Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Voeg ze, als het water kookt, met eventueel wat zout toe. Kook in 10 min. gaar.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de braadworsten op laag vuur in 15 min. rondom goudbruin en gaar.
Giet de aardappelen af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Pureer met de pureestamper tot een grove puree. Voeg ca. 100 ml kookvocht toe tot het smeuïg is. Breng op smaak met peper. Snijd de selderij fijn en schep door de puree. Verdeel de puree, worsten en geroosterde bloemkool met hazelnoten over de borden.
Geroosterde bloemkool met zoete-aardappelpuree
Met hazelnoten kun je oneindig combineren. Zoet of hartig, ze kunnen overal bij.
hoofdgerecht
null personen
710 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Breng een ruime pan water aan de kook. Halveer ondertussen de bloemkoolroosjes en snijd de grotere roosjes in kwarten. Schep om met 2/3 van de olie, de zhug en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de bloemkool ca. 15 min. in het midden van de oven. Hak de hazelnoten grof en voeg de laatse 5 min. aan de bloemkool toe en schep om.
Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Voeg ze, als het water kookt, met eventueel wat zout toe. Kook in 10 min. gaar.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de braadworsten op laag vuur in 15 min. rondom goudbruin en gaar.
Giet de aardappelen af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Pureer met de pureestamper tot een grove puree. Voeg ca. 100 ml kookvocht toe tot het smeuïg is. Breng op smaak met peper. Snijd de selderij fijn en schep door de puree. Verdeel de puree, worsten en geroosterde bloemkool met hazelnoten over de borden.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g bloemkoolroosjes
3 el (olijf)olie
2½ tl zhug kruidenmix
50 g ongebrande hazelnoten
1 kg zoete aardappel
4 varkensbraadworsten
20 g selderij
Dit heb je nodig
bakpapier
pureestamper