Kruidige drumsticks met frites en appelsalade
Helemaal zomerproof met deze frisse, fruitige salade.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in dikke frites. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de drumsticks ernaast. Besprenkel de aardappel en kip met 4 el olie en bestrooi met zout naar smaak. Bestrooi de kip met de Jamaican jerk. Bak de aardappel en kip in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Schep halverwege om.
Snijd ondertussen de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de druiven. Roer de yoghurt los met de mosterd, azijn, mayonaise en de rest van de olie. Breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de Chinese kool in een ruime kom met de appel en druiven tot salade.
Besprenkel de salade met de helft van de dressing. Serveer de drumsticks met de frites en salade, geef de rest van de dressing apart erbij.
Kruidige drumsticks met frites en appelsalade
Helemaal zomerproof met deze frisse, fruitige salade.
hoofdgerecht
null personen
790 kcal
10 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in dikke frites. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de drumsticks ernaast. Besprenkel de aardappel en kip met 4 el olie en bestrooi met zout naar smaak. Bestrooi de kip met de Jamaican jerk. Bak de aardappel en kip in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Schep halverwege om.
Snijd ondertussen de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de druiven. Roer de yoghurt los met de mosterd, azijn, mayonaise en de rest van de olie. Breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de Chinese kool in een ruime kom met de appel en druiven tot salade.
Besprenkel de salade met de helft van de dressing. Serveer de drumsticks met de frites en salade, geef de rest van de dressing apart erbij.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappelen
1¼ kg kipdrumsticks
5 el traditionele olijfolie
2 tl Jamaican jerk
2 jazz-appels
250 g rode druiven
170 g Griekse yoghurt (0% vet)
½ el Franse mosterd
1 el azijn
1 el mayonaise
200 g Chinese kool
Dit heb je nodig
bakpapier