Frisse lentesalade met makreel, kriel en radijs
Op een mooie lentedag...
Aan de slag
Was de (ongeschilde) krieltjes, halveer in de lengte en kook ze eventueel met wat zout in 14 min. gaar. Giet af en laat iets afkoelen. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in parten.
Snijd ondertussen de harde onderkant van de slakropjes en snijd de sla in de lengte in repen. Snijd de radijs in kwarten. Snijd de tomaat in dunne partjes en de ongeschilde komkommer in schuine plakjes.
Snijd de bieslook fijn. Doe ¾ van de bieslook met de yoghurt, het water en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de sla, radijs, tomaat en komkommer met de krieltjes en verdeel over de platte schaal. Verwijder het vel en eventuele graatjes van de makreel en verdeel de vis met een vork in stukken. Verdeel de vis en de eipartjes over de salade. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de rest van de bieslook.
Gerookte makreel schoonmaken
Instructievideo - 00:59 min.
Frisse lentesalade met makreel, kriel en radijs
Op een mooie lentedag...
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Was de (ongeschilde) krieltjes, halveer in de lengte en kook ze eventueel met wat zout in 14 min. gaar. Giet af en laat iets afkoelen. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in parten.
Snijd ondertussen de harde onderkant van de slakropjes en snijd de sla in de lengte in repen. Snijd de radijs in kwarten. Snijd de tomaat in dunne partjes en de ongeschilde komkommer in schuine plakjes.
Snijd de bieslook fijn. Doe ¾ van de bieslook met de yoghurt, het water en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de sla, radijs, tomaat en komkommer met de krieltjes en verdeel over de platte schaal. Verwijder het vel en eventuele graatjes van de makreel en verdeel de vis met een vork in stukken. Verdeel de vis en de eipartjes over de salade. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de rest van de bieslook.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg krieltjes
4 middelgrote eieren
2 kropjes babyromainesla
1 bosje radijs
6 tomaten
1 komkommer
25 g verse bieslook
170 g Griekse yoghurt (0% vet)
2 el water
1 el traditionele olijfolie
260 g verse gerookte makreelfilet
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker