Hollandse maaltijdsalade met makreel
Deze 15 minuten salade met lekker veel ingrediënten is een voorproefje van het voorjaar.
Aan de slag
Halveer de krieltjes. Kook ze in water met zout in 8 min. gaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Pel ze en snijd in parten.
Verwijder ondertussen het vel van de makreelfilet en verdeel in kleine stukjes. Klop de dijonnaise glad met het water en peper. Snijd de bosui in schuine ringetjes.
Verdeel de botersla over de borden. Verdeel de rauwkost, krieltjes, partjes ei, makreelfilet en bosui over de sla. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de tuinkers.
Gerookte makreel schoonmaken
Instructievideo - 00:59 min.
Hollandse maaltijdsalade met makreel
Deze 15 minuten salade met lekker veel ingrediënten is een voorproefje van het voorjaar.
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de krieltjes. Kook ze in water met zout in 8 min. gaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Pel ze en snijd in parten.
Verwijder ondertussen het vel van de makreelfilet en verdeel in kleine stukjes. Klop de dijonnaise glad met het water en peper. Snijd de bosui in schuine ringetjes.
Verdeel de botersla over de borden. Verdeel de rauwkost, krieltjes, partjes ei, makreelfilet en bosui over de sla. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de tuinkers.
algemeen:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g krieltjes
4 middelgrote scharreleieren
250 g verse gerookte makreelfilet
3 el dijonnaise
1 el kraanwater
1 bosui
200 g botersla
150 g Hollandse rauwkost
1 bakje tuinkers