Tortilla's met tonijnsalade
bewaar
bewaar

Tortilla's met tonijnsalade

Het leuke aan dit recept: je zet bakjes met ingrediënten op tafel, en iedereen vult zelf zijn eigen tortilla.

12 min. bereiden

zeer pittig

8 ingrediënten

Aan de slag

Doe de mais in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Laat de tonijn uitlekken, maar vang 2 el olie op.

Meng de mais, tonijn en opgevangen olie met de zilveruitjes en 4 el vocht uit het potje zilveruitjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de tortilla's 2 min. of tot ze mooie grillstrepen krijgen. Keer halverwege.

Snijd ondertussen het steeltje van de peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in ringetjes en de koriander grof. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes. Schep de peper, koriander en avocado door elkaar tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Serveer de tortilla's, tonijnsalade, avocadosalsa en ijsbergsla in aparte schaaltjes.

variatietipHoud je van pittig? Laat dan de zaadlijsten van de jalapenopeper zitten.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tortilla's met tonijnsalade

Het leuke aan dit recept: je zet bakjes met ingrediënten op tafel, en iedereen vult zelf zijn eigen tortilla.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig