Tortilla's met tonijnsalade
Het leuke aan dit recept: je zet bakjes met ingrediënten op tafel, en iedereen vult zelf zijn eigen tortilla.
Aan de slag
Doe de mais in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Laat de tonijn uitlekken, maar vang 2 el olie op.
Meng de mais, tonijn en opgevangen olie met de zilveruitjes en 4 el vocht uit het potje zilveruitjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de tortilla's 2 min. of tot ze mooie grillstrepen krijgen. Keer halverwege.
Snijd ondertussen het steeltje van de peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in ringetjes en de koriander grof. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes. Schep de peper, koriander en avocado door elkaar tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de tortilla's, tonijnsalade, avocadosalsa en ijsbergsla in aparte schaaltjes.
Tortilla's met tonijnsalade
Het leuke aan dit recept: je zet bakjes met ingrediënten op tafel, en iedereen vult zelf zijn eigen tortilla.
hoofdgerecht
null personen
810 kcal
12 min. bereiden
Aan de slag
Doe de mais in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Laat de tonijn uitlekken, maar vang 2 el olie op.
Meng de mais, tonijn en opgevangen olie met de zilveruitjes en 4 el vocht uit het potje zilveruitjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de tortilla's 2 min. of tot ze mooie grillstrepen krijgen. Keer halverwege.
Snijd ondertussen het steeltje van de peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in ringetjes en de koriander grof. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes. Schep de peper, koriander en avocado door elkaar tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de tortilla's, tonijnsalade, avocadosalsa en ijsbergsla in aparte schaaltjes.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g mais in blik
320 g tonijnmoot in olijfolie
340 g zilveruitjes zoetzuur
8 tortillawraps
2 jalapeñopepers
15 g verse koriander
2 avocado's
200 g krop ijsbergsla
Dit heb je nodig
grillpan