Tortillapizza's
Maak van het avondeten een Mexicaans feestje met dit vegetarische toprecept.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de wraps over 2 met bakpapier beklede bakplaten en bak ca. 8 min. in de oven (of bak de wraps in 2 delen op 1 bakplaat).
Breng ondertussen een pan water aan de kook. Doe de eieren erin en kook in 6 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
Halveer de limoen. Pers een helft uit en snijd de andere in partjes. Doe het limoensap, de koriander, noten en olie in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een salsa en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes van 1 cm. Halveer de cherrytomaten en laat de maiskorrels uitlekken. Snijd de sla in reepjes.
Neem de wraps uit de oven en bestrijk met de koriandersalsa. Verdeel de avocado, tomaat, mais en sla erover. Leg op elke tortillapizza een ½ ei. Serveer met de limoenpartjes.
Tortillapizza's
Maak van het avondeten een Mexicaans feestje met dit vegetarische toprecept.
hoofdgerecht
null personen
900 kcal
20 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de wraps over 2 met bakpapier beklede bakplaten en bak ca. 8 min. in de oven (of bak de wraps in 2 delen op 1 bakplaat).
Breng ondertussen een pan water aan de kook. Doe de eieren erin en kook in 6 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
Halveer de limoen. Pers een helft uit en snijd de andere in partjes. Doe het limoensap, de koriander, noten en olie in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een salsa en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes van 1 cm. Halveer de cherrytomaten en laat de maiskorrels uitlekken. Snijd de sla in reepjes.
Neem de wraps uit de oven en bestrijk met de koriandersalsa. Verdeel de avocado, tomaat, mais en sla erover. Leg op elke tortillapizza een ½ ei. Serveer met de limoenpartjes.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 tortillawraps
2 middelgrote eieren
1 limoen
15 g verse koriander
30 g gezouten cashewnoten
3 el extra vierge olijfolie
1 eetrijpe avocado
125 g cherrytomaten
150 g mais in blik
1 kropje babyromainesla
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met beker