Tuinkruidensoep
Drie soorten kruiden, drie soorten groente en een hartige basis van runderbouillon. Als dit geen smaakexplosie is...
Aan de slag
Breng een pan met het water en de bouillontabletten aan de kook. Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes. Snijd de peterselie en selderij fijn. Voeg de bleekselderij en soepballetjes toe aan de bouillon en kook 6 min. Voeg de sugarsnaps toe en kook nog 4 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de tuinerwten en dragon toe, breng opnieuw aan de kook en kook nog 1 min. Voeg de selderij toe en zet het vuur uit.
Meng ondertussen de olie met de fijngesneden peterselie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd het stokbrood in sneetjes. Serveer de kruidenolie en het brood bij de soep.
Tuinkruidensoep
Drie soorten kruiden, drie soorten groente en een hartige basis van runderbouillon. Als dit geen smaakexplosie is...
null personen
370 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan met het water en de bouillontabletten aan de kook. Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes. Snijd de peterselie en selderij fijn. Voeg de bleekselderij en soepballetjes toe aan de bouillon en kook 6 min. Voeg de sugarsnaps toe en kook nog 4 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de tuinerwten en dragon toe, breng opnieuw aan de kook en kook nog 1 min. Voeg de selderij toe en zet het vuur uit.
Meng ondertussen de olie met de fijngesneden peterselie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd het stokbrood in sneetjes. Serveer de kruidenolie en het brood bij de soep.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 l water
3 runderbouillontblokjes
5 stengels bleekselderij
10 g verse peterselie
20 g verse selderij
290 g verse soepballetjes
200 g verse sugarsnaps
300 g diepvries tuinerwten
2 tl gedroogde dragon
4 el extra vierge olijfolie
1 vers meergranen stokbrood