Erwtenhummus met kruiden en limoen
Met hummus kun je alle kanten op, probeer eens deze frisse variant met erwten en citroen!
Aan de slag
Doe de tuinerwten in een kom, giet er kokend water over en laat 5 min. staan. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes dragon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft uit. Giet de tuinerwten af. Laat de kikkererwten uitlekken.
Doe de erwten, kikkererwten, kruiden, het citroenrasp en - per 4 personen - 2 el van het sap met de olie in een kom en pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg eventueel wat kokendheet water toe om de hummus nog gladder te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Erwtenhummus met kruiden en limoen
Met hummus kun je alle kanten op, probeer eens deze frisse variant met erwten en citroen!
bijgerecht
null personen
160 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Doe de tuinerwten in een kom, giet er kokend water over en laat 5 min. staan. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes dragon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft uit. Giet de tuinerwten af. Laat de kikkererwten uitlekken.
Doe de erwten, kikkererwten, kruiden, het citroenrasp en - per 4 personen - 2 el van het sap met de olie in een kom en pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg eventueel wat kokendheet water toe om de hummus nog gladder te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g diepvries tuinerwten
8 g verse dragon
1 citroen
150 g kikkererwten in blik
2 el extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
staafmixer