Pittige harissahummus
Hummus is van zichzelf al lekker, maar met een beetje meer pit wordt-ie alleen nog maar beter.
Aan de slag
Laat de kikkererwten uitlekken.
Doe alle ingrediënten in een kom en pureer met de staafmixer tot een gladde massa.
Voeg eventueel wat extra kokend water toe om de hummus nog gladder te maken.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pittige harissahummus
Hummus is van zichzelf al lekker, maar met een beetje meer pit wordt-ie alleen nog maar beter.
bijgerecht
null personen
225 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Laat de kikkererwten uitlekken.
Doe alle ingrediënten in een kom en pureer met de staafmixer tot een gladde massa.
Voeg eventueel wat extra kokend water toe om de hummus nog gladder te maken.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:
combinatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g kikkererwten in blik
2 el tahini white in pot
2 el extra vierge olijfolie
1 tl baharat kruidenmix
1 el harissa pikant
100 ml kokend water
Dit heb je nodig
staafmixer