Frisse hummus met zhug
Zelfgemaakte hummus is zó veel lekkerder, en ook nog eens supersnel klaar.
Aan de slag
Laat de kikkererwten uitlekken. Doe samen met de tahini, zhug en het water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot hummus.
Halveer de citroen en pers één helft uit in een kommetje. Snijd de rest in partjes. Snijd de koriander fijn en de bosui in flinterdunne ringetjes. Schep 2 el citroensap, de koriander en bosui door de hummus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de citroenpartjes.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Frisse hummus met zhug
Zelfgemaakte hummus is zó veel lekkerder, en ook nog eens supersnel klaar.
bijgerecht
null personen
140 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Laat de kikkererwten uitlekken. Doe samen met de tahini, zhug en het water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot hummus.
Halveer de citroen en pers één helft uit in een kommetje. Snijd de rest in partjes. Snijd de koriander fijn en de bosui in flinterdunne ringetjes. Schep 2 el citroensap, de koriander en bosui door de hummus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de citroenpartjes.
algemeen:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
360 g kikkererwten in pot
2 el Bio Today tahini white in pot
2 tl Verstegen zhug kruidenmix
75 ml water
1 citroen
7½ g verse koriander
1 bosui
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker