Hummus met pittige kruidenolie
De kruidenolie geeft deze zelfgemaakte hummus een pittige twist.
Aan de slag
Doe de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Doe samen met de tahin en knoflook in de kom van de keukenmachine en pureer kort. Voeg het citroensap toe en voeg, terwijl de machine draait, 50 ml olie (bij 4 pers.) in een dun straaltje toe.
Doe de rest van de olie met de peterselie, muntblaadjes en kappertjes inclusief inmaakvocht in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde kruidenolie.
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn en meng door de kruidenolie. Doe de hummus in een schaaltje en besprenkel met de peperkruidenolie.
Hummus met pittige kruidenolie
De kruidenolie geeft deze zelfgemaakte hummus een pittige twist.
bijgerecht
null personen
310 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Doe samen met de tahin en knoflook in de kom van de keukenmachine en pureer kort. Voeg het citroensap toe en voeg, terwijl de machine draait, 50 ml olie (bij 4 pers.) in een dun straaltje toe.
Doe de rest van de olie met de peterselie, muntblaadjes en kappertjes inclusief inmaakvocht in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde kruidenolie.
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn en meng door de kruidenolie. Doe de hummus in een schaaltje en besprenkel met de peperkruidenolie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g kikkererwten in blik
2 el Bio Today witte tahin
½ teen knoflook
2 el citroensap
80 ml zonnebloemolie
10 g verse platte peterselie
7½ g verse munt
50 g kappertjes
1 verse rode peper
Dit heb je nodig
(kleine) keukenmachine
staafmixer