Kikkererwten roosteren
Een snack waar je niet van af kunt blijven, maar ook lekker in een salade.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 210 °C.
Spoel de kikkererwten onder koud stromend water, laat uitlekken in een vergiet. Spreid ze vervolgens uit op een schone theedoek. Dep droog, verwijder de losse schilletjes en dep de kikkerewten nog een keer droog.
Meng de kikkererwten met de baharat (of andere kruiden naar wens), olie en het zout. Verpreid over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 40 min. in het midden van de oven. Schep na 15 en 30 min. om. Houd de laatste 10 min. goed in de gaten zodat ze niet te donker worden.
Kikkererwten roosteren
Een snack waar je niet van af kunt blijven, maar ook lekker in een salade.
null personen
150 kcal
10 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 210 °C.
Spoel de kikkererwten onder koud stromend water, laat uitlekken in een vergiet. Spreid ze vervolgens uit op een schone theedoek. Dep droog, verwijder de losse schilletjes en dep de kikkerewten nog een keer droog.
Meng de kikkererwten met de baharat (of andere kruiden naar wens), olie en het zout. Verpreid over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 40 min. in het midden van de oven. Schep na 15 en 30 min. om. Houd de laatste 10 min. goed in de gaten zodat ze niet te donker worden.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g kikkererwten in blik
1 el baharat kruidenmix
4 el koolzaadolie
1 tl zeezout
Dit heb je nodig
schone theedoek
bakpapier