Karbonade met gebakken ananas
Aardappel-groente-vlees, maar dan extra bijzonder door zoete gebakken ananas.
Aan de slag
Verhit 2/3 van de olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes in 20 min. goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi ondertussen de karbonades met peper en zout. Verhit de rest olie in een hapjespan en bak het vlees in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de uien in dunne ringen. Schil de ananas, snijd in de lengte door en verwijder de harde kern. Halveer de helften nogmaals in de lengte en snijd de ananas in stukjes van 1 cm. Neem de karbonades uit de pan en laat op een bord onder aluminiumfolie rusten.
Bak de ui en tijm in het achtergebleven bakvet 8 min. Voeg de ananas toe en bak op laag vuur 5 min. mee. Kook ondertussen de snijbonen in 7 min. beetgaar. Giet af. Verdeel de karbonades met het ui-ananasmengsel over de borden. Serveer met de krieltjes en snijbonen.
Ananas schillen en snijden
Instructievideo - 01:04 min.
Karbonade met gebakken ananas
Aardappel-groente-vlees, maar dan extra bijzonder door zoete gebakken ananas.
hoofdgerecht
null personen
690 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 2/3 van de olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes in 20 min. goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi ondertussen de karbonades met peper en zout. Verhit de rest olie in een hapjespan en bak het vlees in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de uien in dunne ringen. Schil de ananas, snijd in de lengte door en verwijder de harde kern. Halveer de helften nogmaals in de lengte en snijd de ananas in stukjes van 1 cm. Neem de karbonades uit de pan en laat op een bord onder aluminiumfolie rusten.
Bak de ui en tijm in het achtergebleven bakvet 8 min. Voeg de ananas toe en bak op laag vuur 5 min. mee. Kook ondertussen de snijbonen in 7 min. beetgaar. Giet af. Verdeel de karbonades met het ui-ananasmengsel over de borden. Serveer met de krieltjes en snijbonen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 el traditionele olijfolie
900 g koelverse kleine krieltjes
4 ribkarbonades
4 grote rode uien
½ ananas
1 tl gedroogde tijm
400 g verse gesneden snijbonen
Dit heb je nodig
aluminiumfolie