Karbonade met worteltjes en aardappelpuree
bewaar
bewaar

Karbonade met worteltjes en aardappelpuree

Het geheim van dit recept: de abrikozenconfiture. Lekker zoet!

15 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Halveer de bospeen in de lengte. Doe het citroensap, de bospeen, 1 el boter, de gembersiroop, het water, peper en eventueel zout in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook en laat 13 min. zachtjes stoven met de deksel op de pan.

Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de karbonades in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.

Ris de blaadjes van de takjes tijm en meng door de abrikozenconfiture. Breng op smaak met peper. Bestrooi de wortels met het citroenrasp en serveer met de karbonaden, aardappelpuree en confiture.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Karbonade met worteltjes en aardappelpuree

Het geheim van dit recept: de abrikozenconfiture. Lekker zoet!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig