Milanese karbonade en Provençaalse puree
Het laagje om de karbonade maakt 'm extra lekker.
Aan de slag
Verdeel de broccoli in roosjes. Dep de karbonades droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees met peper en eventueel zout.
Strooi de bloem op een diep bord. Klop het ei los in een ander diep bord en strooi het paneermeel op een 3e diep bord. Wentel de karbonades eerst door de bloem en schud het teveel aan bloem af. Haal ze vervolgens door het ei. Druk ze tot slot stevig rondom in het paneermeel. Smelt de boter in een koekenpan en bak de karbonades in 10 min. goudbruin en gaar.
Kook ondertussen de broccoli in 5 min. beetgaar. Bereid de beide zakjes aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de citroen in partjes Verdeel de puree en karbonades met een partje citroen over de borden. Serveer met de broccoli.
Milanese karbonade en Provençaalse puree
Het laagje om de karbonade maakt 'm extra lekker.
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verdeel de broccoli in roosjes. Dep de karbonades droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees met peper en eventueel zout.
Strooi de bloem op een diep bord. Klop het ei los in een ander diep bord en strooi het paneermeel op een 3e diep bord. Wentel de karbonades eerst door de bloem en schud het teveel aan bloem af. Haal ze vervolgens door het ei. Druk ze tot slot stevig rondom in het paneermeel. Smelt de boter in een koekenpan en bak de karbonades in 10 min. goudbruin en gaar.
Kook ondertussen de broccoli in 5 min. beetgaar. Bereid de beide zakjes aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de citroen in partjes Verdeel de puree en karbonades met een partje citroen over de borden. Serveer met de broccoli.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g broccoli
4 ribkarbonades
50 g paneermeel
1 middelgroot ei
3 el tarwebloem
50 g ongezouten roomboter
160 g aardappelpuree à la minute Provençaalse kruiden
1 citroen