Zuurkoolschotel met sappige karbonade en appel
In nét iets meer dan een kwartier zet je deze oer-Hollandse zuurkoolschotel op tafel.
Aan de slag
Doe de zuurkool in een vergiet, spoel kort onder warm stromend water en laat uitlekken. Snipper de uien. Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in plakjes.
Verhit de hapjespan zonder olie of boter en bak de ui, spekjes en de helft van de vadouvan 2 min. op hoog vuur. Voeg de zuurkool en aardappelpuree toe en verwarm op middelhoog vuur met de deksel op de pan 8 min. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de olie met de rest van de vadouvan in een koekenpan en bak de karbonades op middelhoog vuur in 10 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Voeg de laatste 3 min. de appelplakjes toe.
Verdeel het zuurkoolmengsel over de borden en serveer met de karbonade en appel.
Zuurkoolschotel met sappige karbonade en appel
In nét iets meer dan een kwartier zet je deze oer-Hollandse zuurkoolschotel op tafel.
hoofdgerecht
null personen
700 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Doe de zuurkool in een vergiet, spoel kort onder warm stromend water en laat uitlekken. Snipper de uien. Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in plakjes.
Verhit de hapjespan zonder olie of boter en bak de ui, spekjes en de helft van de vadouvan 2 min. op hoog vuur. Voeg de zuurkool en aardappelpuree toe en verwarm op middelhoog vuur met de deksel op de pan 8 min. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de olie met de rest van de vadouvan in een koekenpan en bak de karbonades op middelhoog vuur in 10 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Voeg de laatste 3 min. de appelplakjes toe.
Verdeel het zuurkoolmengsel over de borden en serveer met de karbonade en appel.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g verse zuurkool
2 uien
2 Elstar appels
100 g magere gerookte spekreepjes
2 tl vadouvan kruidenmix
900 g aardappelpuree met boter
2 el traditionele olijfolie
4 ribkarbonades