Zuurkoolschotel met gehakt en appel
Deze ovenschotel met zuurkool en gehakt zet je binnen no time op tafel. Lekker makkelijk voor de doordeweekse avond!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op middelhoog vuur in 4 min. uit. Voeg het gehakt toe en bak in 2 min. rul. Giet het vet af, maar vang op. Breng het gehakt op smaak met de tijm, de helft van de kaneel en peper.
Spoel de zuurkool in een vergiet kort onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Verdeel over de ovenschotel en schep het gehaktmengsel erop. Verdeel de aardappelpuree erover.
Verwijder met een appelboor het klokhuis van de appels en snijd de appels ongeschild in ringen. Leg boven op de ovenschotel en bestrooi met de rest van de kaneel. Besprenkel het geheel met het bakvet van het gehakt en bak de schotel ca. 20 min. in de oven, zodat de bovenkant mooi goudbruin kleurt. Verdeel de schotel over de borden.
Zuurkoolschotel met gehakt en appel
Deze ovenschotel met zuurkool en gehakt zet je binnen no time op tafel. Lekker makkelijk voor de doordeweekse avond!
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op middelhoog vuur in 4 min. uit. Voeg het gehakt toe en bak in 2 min. rul. Giet het vet af, maar vang op. Breng het gehakt op smaak met de tijm, de helft van de kaneel en peper.
Spoel de zuurkool in een vergiet kort onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Verdeel over de ovenschotel en schep het gehaktmengsel erop. Verdeel de aardappelpuree erover.
Verwijder met een appelboor het klokhuis van de appels en snijd de appels ongeschild in ringen. Leg boven op de ovenschotel en bestrooi met de rest van de kaneel. Besprenkel het geheel met het bakvet van het gehakt en bak de schotel ca. 20 min. in de oven, zodat de bovenkant mooi goudbruin kleurt. Verdeel de schotel over de borden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g gerookte spekreepjes
300 g half-om-halfgehakt
1 tl gedroogde tijm
1 tl gemalen kaneel
500 g zuurkool naturel
800 g verse aardappelpuree
2 Elstar appels
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)
appelboor