Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Schep de ui met een schuimspaan uit de pan. Meng het gehakt met de ui, mosterd, 3/4 van de Provençaalse kruiden, peper en eventueel zout erdoor.
Doe de zuurkool in de ovenschaal en verdeel het gehakt en het water erover. Verdeel de aardappelpuree over het gehakt. Halveer de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in dunne plakjes. Leg dakpansgewijs op de puree en bestrooi met de rest van de Provençaalse kruiden.
Bak de zuurkoolschotel in ca. 35 min. in de oven gaar en goudbruin.
Zuurkoolschotel met appel
hoofdgerecht
null personen
420 kcal
15 min. bereiden
35 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Schep de ui met een schuimspaan uit de pan. Meng het gehakt met de ui, mosterd, 3/4 van de Provençaalse kruiden, peper en eventueel zout erdoor.
Doe de zuurkool in de ovenschaal en verdeel het gehakt en het water erover. Verdeel de aardappelpuree over het gehakt. Halveer de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in dunne plakjes. Leg dakpansgewijs op de puree en bestrooi met de rest van de Provençaalse kruiden.
Bak de zuurkoolschotel in ca. 35 min. in de oven gaar en goudbruin.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
4 el traditionele olijfolie
200 g vegan rulstukjes
1 el Franse mosterd
2 el gedroogde Provençaalse kruiden
500 g zuurkool
100 ml water
750 g diepvries aardappelpuree
2 Elstar appels
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cminhoud 2 liter), ingevet