Zuurkoolschotel met geitenkaas en appel
Lichte en zachte smaken: rozijn, appel en frisse geitenkaas.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de appels in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Smelt de boter in een braadpan of hapjespan en stoof de zuurkool ca. 5 min. Meng de appelblokjes, rozijnen en de tijm erdoor. Schep de zuurkool in de ovenschaal.
Verdeel de aardappelpuree over de zuurkool. Verkruimel de geitenkaas en strooi deze over de puree. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de zuurkoolschotel ca. 35 min. totdat hij goudbruin is.
Zuurkool
Instructievideo - 04:12 min.
Zuurkoolschotel met geitenkaas en appel
Lichte en zachte smaken: rozijn, appel en frisse geitenkaas.
hoofdgerecht
null personen
645 kcal
15 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de appels in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Smelt de boter in een braadpan of hapjespan en stoof de zuurkool ca. 5 min. Meng de appelblokjes, rozijnen en de tijm erdoor. Schep de zuurkool in de ovenschaal.
Verdeel de aardappelpuree over de zuurkool. Verkruimel de geitenkaas en strooi deze over de puree. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de zuurkoolschotel ca. 35 min. totdat hij goudbruin is.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 Elstar appels
50 g ongezouten roomboter
520 g gekookte wijnzuurkool
50 g rozijnen
1 tl gedroogde tijm
600 g verse aardappelpuree
250 g Bettine Blanc geitenkaas 58+
Dit heb je nodig
ovenschaal (ca. 2 liter)