Prei-geitenkaastaart met bietensalade
Prei, bieten en geitenkaas: a match made in heaven!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 210 °C. Snijd de uien in halve ringen en de bieten in halve plakjes. Verhit de boter in een hapjespan, voeg de uien toe en laat ze op laag vuur 15 min. stoven. Voeg peper en zout toe. Leg 6 plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat, in de vorm van een rechthoek. Snijd 2 plakjes in repen en maak daarmee een opstaande rand. Druk de naden van het deeg goed vast. Bak de taartbodem 10 min. in de oven.
Was de prei en snijd in dikke schuine ringen en kook 5 min. in kokend water. Laat uitlekken. Verdeel de ui over de taartbodem, leg de prei erop en brokkel de geitenkaas erover. Bestrooi met peper. Bak de taart ca. 25 min. in de oven. Roer de crème fraîche los en verdeel over de warme taart. Snijd de sjalot fijn en maak een salade van de bietjes, sjalot en yoghurtdressing.
Preitaart met geitenkaas
Instructievideo - 03:03 min.
Prei-geitenkaastaart met bietensalade
Prei, bieten en geitenkaas: a match made in heaven!
hoofdgerecht
null personen
775 kcal
30 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 210 °C. Snijd de uien in halve ringen en de bieten in halve plakjes. Verhit de boter in een hapjespan, voeg de uien toe en laat ze op laag vuur 15 min. stoven. Voeg peper en zout toe. Leg 6 plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat, in de vorm van een rechthoek. Snijd 2 plakjes in repen en maak daarmee een opstaande rand. Druk de naden van het deeg goed vast. Bak de taartbodem 10 min. in de oven.
Was de prei en snijd in dikke schuine ringen en kook 5 min. in kokend water. Laat uitlekken. Verdeel de ui over de taartbodem, leg de prei erop en brokkel de geitenkaas erover. Bestrooi met peper. Bak de taart ca. 25 min. in de oven. Roer de crème fraîche los en verdeel over de warme taart. Snijd de sjalot fijn en maak een salade van de bietjes, sjalot en yoghurtdressing.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 uien
500 g gekookte bieten
40 g ongezouten roomboter
8 plakjes roomboter bladerdeeg
500 g preien
145 g Bettine Blanc geitenkaas 58+
125 ml crème fraîche
1 sjalot
3 el yoghurtdressing bieslook