Gegrilde varkenshaas met krieltjes & gebakken groenten
Aardappelen, vlees en groenten, maar dan nét even anders.
Aan de slag
Verhit 2/3 van de kruidenboter in een hapjespan en bak de krieltjes in 15 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Halveer de varkenshaas in de lengte. Gril het vlees in 15 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Halveer de knollen en snijd in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de venkel, ui en het venkelzaad in 8 min. gaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in reepjes. Voeg de laatste 4 min. toe aan de venkel.
Snijd de varkenshaas in plakjes en verdeel de rest van de kruidenboter erover. Serveer met de groenten en krieltjes.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Vlees grillen
Instructievideo - 00:39 min.
Gegrilde varkenshaas met krieltjes & gebakken groenten
Aardappelen, vlees en groenten, maar dan nét even anders.
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
17 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 2/3 van de kruidenboter in een hapjespan en bak de krieltjes in 15 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Halveer de varkenshaas in de lengte. Gril het vlees in 15 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Halveer de knollen en snijd in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de venkel, ui en het venkelzaad in 8 min. gaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in reepjes. Voeg de laatste 4 min. toe aan de venkel.
Snijd de varkenshaas in plakjes en verdeel de rest van de kruidenboter erover. Serveer met de groenten en krieltjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
60 g verse kruidenboter met knoflook
900 g koelverse kleine krieltjes
250 g varkenshaas
2 venkelknollen
2 el traditionele olijfolie
150 g gesneden uien
1 el venkelzaad
2 groene paprika's
Dit heb je nodig
grillpan