Varkenshaas met bloemkool & krieltjes
Een net-even-anders-versie van ‘gewoon’ aardappelen, groente en vlees.
Aan de slag
Halveer de krieltjes en kook ze in 15 min. gaar. Giet af en laat staan tot gebruik. Halveer ondertussen de grotere bloemkoolroosjes en kook alle roosjes in 5 min. beetgaar. Giet af. Halveer de varkenshaas in de lengte, bestrijk met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de varkenshaas in 5 min. bruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Keer regelmatig. Neem het vlees uit de pan en leg op een bord. Laat rusten onder een deksel of aluminiumfolie. Voeg het water toe aan het achtergebleven bakvet in de pan, breng aan de kook en laat 1 min. koken.
Meng ondertussen in een kommetje de ketchup, ketjap en azijn. Voeg het ketjapmengsel en de boter of margarine toe aan de jus en laat 3 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur. Snijd de varkenshaas in stukken en verdeel samen met de bloemkool en krieltjes over de borden. Verdeel de saus over het vlees en de chilisaus over de bloemkool.
Varkenshaas met bloemkool & krieltjes
Een net-even-anders-versie van ‘gewoon’ aardappelen, groente en vlees.
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de krieltjes en kook ze in 15 min. gaar. Giet af en laat staan tot gebruik. Halveer ondertussen de grotere bloemkoolroosjes en kook alle roosjes in 5 min. beetgaar. Giet af. Halveer de varkenshaas in de lengte, bestrijk met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de varkenshaas in 5 min. bruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Keer regelmatig. Neem het vlees uit de pan en leg op een bord. Laat rusten onder een deksel of aluminiumfolie. Voeg het water toe aan het achtergebleven bakvet in de pan, breng aan de kook en laat 1 min. koken.
Meng ondertussen in een kommetje de ketchup, ketjap en azijn. Voeg het ketjapmengsel en de boter of margarine toe aan de jus en laat 3 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur. Snijd de varkenshaas in stukken en verdeel samen met de bloemkool en krieltjes over de borden. Verdeel de saus over het vlees en de chilisaus over de bloemkool.
algemeen:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg krieltjes
800 g koelverse bloemkoolroosjes
300 g varkenshaas
2 el milde olijfolie
100 ml kraanwater
6 el ketchup
3 el ketjap manis
1½ el azijn
30 g ongezouten roomboter
4 el chilisaus