Kleurrijke pompoen-paprika-chorizostoof
Kleurrijk, en ook geurig en smaakvol. Dit gerecht is het allemaal!
Aan de slag
Breng een pan met ruim water met wat zout aan de kook. Voeg de rijst toe en kook in 10 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Halveer ondertussen de chorizo in de lengte, verwijder eventueel het vel en snijd de helften in plakjes. Maak de uien schoon en snijd in halve ringen. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen.
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo 4 min. Voeg de ui en knoflook toe en roerbak nog 3 min. Voeg de paprika, pompoen, tijm en 300 ml water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. stoven met de deksel op de pan of tot de pompoen gaar is. Controleer dit met een vork. Breng op smaak met peper.
Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en schep door de rijst. Bestrooi de pompoenstoof vlak voor het serveren met de rest van de peterselie. Serveer met de rijst.
Kleurrijke pompoen-paprika-chorizostoof
Kleurrijk, en ook geurig en smaakvol. Dit gerecht is het allemaal!
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan met ruim water met wat zout aan de kook. Voeg de rijst toe en kook in 10 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Halveer ondertussen de chorizo in de lengte, verwijder eventueel het vel en snijd de helften in plakjes. Maak de uien schoon en snijd in halve ringen. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen.
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo 4 min. Voeg de ui en knoflook toe en roerbak nog 3 min. Voeg de paprika, pompoen, tijm en 300 ml water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. stoven met de deksel op de pan of tot de pompoen gaar is. Controleer dit met een vork. Breng op smaak met peper.
Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en schep door de rijst. Bestrooi de pompoenstoof vlak voor het serveren met de rest van de peterselie. Serveer met de rijst.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
250 g chorizoworst
2 rode uien
2 tenen knoflook
1 zak puntpaprikamix
400 g koelverse pompoenstukjes
2 tl gedroogde tijm
300 ml water
15 g verse peterselie