Gevulde paprika met bonen, pompoen en amandelen
Vul paprika's met allerlei lekkers en gaar ze in de oven.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Laat de bonen uitlekken en hak de amandelen grof. Halveer de cherrytomaten en snijd de peterselie fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 2 min. Voeg de knoflook, bonen, tomaten en pompoenstukjes toe en bak 3 min. mee. Schep de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten, maar laat de steeltjes zitten. Rasp de kaas. Vul de paprika’s met de groenten en verdeel de amandelen en kaas erover. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in de oven. Serveer met de rijst.
Gevulde paprika’s
Instructievideo - 02:45 min.
Gevulde paprika met bonen, pompoen en amandelen
Vul paprika's met allerlei lekkers en gaar ze in de oven.
hoofdgerecht
null personen
635 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Laat de bonen uitlekken en hak de amandelen grof. Halveer de cherrytomaten en snijd de peterselie fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 2 min. Voeg de knoflook, bonen, tomaten en pompoenstukjes toe en bak 3 min. mee. Schep de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten, maar laat de steeltjes zitten. Rasp de kaas. Vul de paprika’s met de groenten en verdeel de amandelen en kaas erover. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in de oven. Serveer met de rijst.
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g zilvervliesrijst
½ rode ui
1 teen knoflook
200 g black eyed bonen
25 g ongezouten geroosterde amandelen
125 g cherrytomaten
10 g verse platte peterselie
½ el traditionele olijfolie
200 g koelverse pompoenstukjes
2 rode paprika's
75 g belegen 30+ kaas
Dit heb je nodig
bakpapier