Volkoren penne met pompoen en tofu
De oven doet een groot deel van het werk. En met de uitleg in het recept heb je die tofu ook zo knapperig gebakken!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Snijd de tomaten in kwarten en meng met de pompoen, 1.5 teen knoflook, 2 el olie en de azijn in de braadslee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Schep regelmatig om.
Dep ondertussen de tofu droog en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Rol de blokjes door de bloem en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de blokjes op hoog vuur in 8 min. goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en snijd de peterselie en de knoflook fijn. Meng met de tofublokjes.
Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang 1 kopje van het kookvocht op.
Haal de braadslee uit de oven en doe het groentemengsel in de kom van de keukenmachine. Voeg het kopje kookvocht toe en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de saus door de pasta. Garneer met de tofublokjes. Lekker met pijnboompitten.
Volkoren penne met pompoen en tofu
De oven doet een groot deel van het werk. En met de uitleg in het recept heb je die tofu ook zo knapperig gebakken!
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Snijd de tomaten in kwarten en meng met de pompoen, 1.5 teen knoflook, 2 el olie en de azijn in de braadslee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Schep regelmatig om.
Dep ondertussen de tofu droog en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Rol de blokjes door de bloem en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de blokjes op hoog vuur in 8 min. goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en snijd de peterselie en de knoflook fijn. Meng met de tofublokjes.
Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang 1 kopje van het kookvocht op.
Haal de braadslee uit de oven en doe het groentemengsel in de kom van de keukenmachine. Voeg het kopje kookvocht toe en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de saus door de pasta. Garneer met de tofublokjes. Lekker met pijnboompitten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 tomaten
800 g koelverse pompoenstukjes
2 tenen knoflook
5 el traditionele olijfolie
2 el balsamicoazijn
375 g tofu naturel
3 el tarwebloem
1 citroen
20 g verse platte peterselie
300 g volkorenpenne
Dit heb je nodig
keukenmachine