Pompoen-preipilav met een lekkerbekje
Het is herfst, dus het is weer tijd voor pompoen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de lekkerbekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 min. in het midden van de oven.
Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de prei 1 min. Doe de pompoenstukjes erbij en bak 2 min. mee. Voeg de bouillon en rijst toe, schep om en laat met de deksel op de pan op middelhoog vuur in 10 min. gaar worden. Roer regelmatig.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in partjes. Snijd de peterselie fijn, maar houd een paar takjes achter als garnering.
Neem de pan van het vuur. Roer het rasp, 2 el citroensap (per 4 personen) en de fijngesneden peterselie door de pilav. Verdeel over de borden, leg de lekkerbekjes ernaast en garneer met de partjes citroen en takjes peterselie.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Pompoen-preipilav met een lekkerbekje
Het is herfst, dus het is weer tijd voor pompoen.
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de lekkerbekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 min. in het midden van de oven.
Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de prei 1 min. Doe de pompoenstukjes erbij en bak 2 min. mee. Voeg de bouillon en rijst toe, schep om en laat met de deksel op de pan op middelhoog vuur in 10 min. gaar worden. Roer regelmatig.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in partjes. Snijd de peterselie fijn, maar houd een paar takjes achter als garnering.
Neem de pan van het vuur. Roer het rasp, 2 el citroensap (per 4 personen) en de fijngesneden peterselie door de pilav. Verdeel over de borden, leg de lekkerbekjes ernaast en garneer met de partjes citroen en takjes peterselie.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 verse lekkerbekjes
2 preien
2 el (olijf)olie
400 g koelverse pompoenstukjes
500 ml groentebouillon van tablet
250 g basmatirijst
1 citroen
20 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
bakpapier