Italiaanse zomersoep met balletjes
Deze goedgevulde maaltijdsoep staat in een kwartier op tafel.
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn en verhit de olie in een soeppan. Fruit de prei en de knoflook 1 min. Voeg de groentebouillon, bonen en runderballetjes toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Voeg de laatste 5 min. de snijbonen toe.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en snijd de peterselie fijn. Meng met de olie en knoflook, het citroenrasp en de peterselie (gremolata). Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de gremolata.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Italiaanse zomersoep met balletjes
Deze goedgevulde maaltijdsoep staat in een kwartier op tafel.
hoofdgerecht
null personen
335 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn en verhit de olie in een soeppan. Fruit de prei en de knoflook 1 min. Voeg de groentebouillon, bonen en runderballetjes toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Voeg de laatste 5 min. de snijbonen toe.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en snijd de peterselie fijn. Meng met de olie en knoflook, het citroenrasp en de peterselie (gremolata). Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de gremolata.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
2 el traditionele olijfolie
300 g gesneden prei
1½ l groentebouillon van tablet
400 g cannellinibonen in blik
275 g verse rundersoepballetjes
250 g verse gesneden snijbonen
1 citroen
15 g verse peterselie