Pompoen uit de oven met runderballetjes en penne
Pompoen is een echte herfstheld. De lichtzoete groente is lekker in heel veel gerechten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de penne en eventueel zout toe en kook in 8 min. beetgaar. Voeg de laatste 4 min. de pompoenblokjes toe.
Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Meng de pasta en pompoenblokjes met de knoflook, runderballetjes, tomatenblokjes en oregano. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel over de ovenschaal en bak ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin. Schep halverwege om en verkruimel de kaas erover.
Pompoen uit de oven met runderballetjes en penne
Pompoen is een echte herfstheld. De lichtzoete groente is lekker in heel veel gerechten.
hoofdgerecht
null personen
790 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de penne en eventueel zout toe en kook in 8 min. beetgaar. Voeg de laatste 4 min. de pompoenblokjes toe.
Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Meng de pasta en pompoenblokjes met de knoflook, runderballetjes, tomatenblokjes en oregano. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel over de ovenschaal en bak ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin. Schep halverwege om en verkruimel de kaas erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g penne
800 g koelverse pompoenstukjes
2 tenen knoflook
500 g verse rundersoepballetjes
800 g tomatenblokjes
4 tl gedroogde oregano
200 g witte kaas
Dit heb je nodig
lage ovenschaal (20 x 30 cm)