Aubergine uit de oven
Haal de grillpan maar alvast tevoorschijn!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de aubergine in partjes. Snijd de knoflook fijn en scheur de blaadjes van het basilicum. Verhit de grillpan en gril de aubergine in 5 min. goudbruin en bijna gaar.
Verhit ondertussen de olie in een steelpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de tomatenblokjes, kruiden en peper en zout toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur pruttelen. Vet de ovenschaal in met olie. Doe de aubergine in de schaal, voeg de tomatensaus toe en schep om.
Bestrooi met de kaas en bak ca. 25 min. in het midden van de oven.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Aubergine uit de oven
Haal de grillpan maar alvast tevoorschijn!
bijgerecht
null personen
175 kcal
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de aubergine in partjes. Snijd de knoflook fijn en scheur de blaadjes van het basilicum. Verhit de grillpan en gril de aubergine in 5 min. goudbruin en bijna gaar.
Verhit ondertussen de olie in een steelpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de tomatenblokjes, kruiden en peper en zout toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur pruttelen. Vet de ovenschaal in met olie. Doe de aubergine in de schaal, voeg de tomatensaus toe en schep om.
Bestrooi met de kaas en bak ca. 25 min. in het midden van de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 aubergines
2 tenen knoflook
15 g basilicum
2 el traditionele olijfolie
800 g tomatenblokjes
2 tl gedroogde oregano
50 g geraspte Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig
grillpan
ovenschaal (20 x 30 cm)