Spinaziefusilli uit de oven
Laagjespasta zonder lasagnebladen, maar mét fusilli, tomaat en lekker veel kaas.
Aan de slag
Kook de fusilli 8 minuten (hoeft niet helemaal gaar te zijn). Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de ovenschaal in met de olijfolie. Schep de spinazie om met de slagroom en breng dit op smaak met peper en evenuteel zout.
Verdeel een dun laagje spinazie over de bodem van de ovenschaal, bedek dit met een derde van de fusilli en leg hierop een laagje tomatenblokjes. Bestrooi dit met peper en eventueel zout.
Leg hierop achtereenvolgens een laagje fusilli, tomatenblokjes, spinazie, fusilli, spinazie en bestrooi de schotel tot slot met de geraspte kaas. Bak de spinazieschotel in 35 minuten gaar in het midden van de oven.
Spinaziefusilli uit de oven
Laagjespasta zonder lasagnebladen, maar mét fusilli, tomaat en lekker veel kaas.
hoofdgerecht
null personen
775 kcal
15 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Kook de fusilli 8 minuten (hoeft niet helemaal gaar te zijn). Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de ovenschaal in met de olijfolie. Schep de spinazie om met de slagroom en breng dit op smaak met peper en evenuteel zout.
Verdeel een dun laagje spinazie over de bodem van de ovenschaal, bedek dit met een derde van de fusilli en leg hierop een laagje tomatenblokjes. Bestrooi dit met peper en eventueel zout.
Leg hierop achtereenvolgens een laagje fusilli, tomatenblokjes, spinazie, fusilli, spinazie en bestrooi de schotel tot slot met de geraspte kaas. Bak de spinazieschotel in 35 minuten gaar in het midden van de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g fusilli
2 el traditionele olijfolie
450 g diepvries gesneden bladspinazie
125 ml verse slagroom
400 g tomatenblokjes
100 g geraspte jonge kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal inhoud ca. 2 liter