Gnocchi ovenschotel met romige kip
Gnocchi als ovenschotel? Waarom niet? In deze gnocchi ovenschotel gaan o.a. kip, tomaatjes en champignons. Romig dankzij kruidenroomkaas met een fijn kaaskorstje bovenop van belegen kaas.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan en bak de gnocchi in 15 min. goudgeel.
Maak ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd in vieren. Snijd de kipdijfilet in blokjes. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de kip 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 5 min. mee.
Halveer de cherrytomaten en voeg samen met de gnocchi toe aan de kip. Roer de Paturain Cuisine erdoor en warm 1 min. mee. Breng op smaak met peper.
Verdeel het mengsel over de ovenschaal en strooi de kaas erover. Bak de gnocchischotel ca. 15 min. in het midden van de oven tot de kaas gesmolten en lichtbruin is. Snijd het basilicum grof en verdeel over de ovenschotel.
Gnocchi ovenschotel met romige kip
Gnocchi als ovenschotel? Waarom niet? In deze gnocchi ovenschotel gaan o.a. kip, tomaatjes en champignons. Romig dankzij kruidenroomkaas met een fijn kaaskorstje bovenop van belegen kaas.
hoofdgerecht
null personen
805 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan en bak de gnocchi in 15 min. goudgeel.
Maak ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd in vieren. Snijd de kipdijfilet in blokjes. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de kip 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 5 min. mee.
Halveer de cherrytomaten en voeg samen met de gnocchi toe aan de kip. Roer de Paturain Cuisine erdoor en warm 1 min. mee. Breng op smaak met peper.
Verdeel het mengsel over de ovenschaal en strooi de kaas erover. Bak de gnocchischotel ca. 15 min. in het midden van de oven tot de kaas gesmolten en lichtbruin is. Snijd het basilicum grof en verdeel over de ovenschotel.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 el milde olijfolie
800 g koelverse gnocchi
250 g kastanjechampignons
350 g kipdijfilet
250 g cherrytomaten
185 g Paturain Cuisine knoflook & fijne kruiden
100 g geraspte belegen kaas
7½ g verse basilicum
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)