Gnocchi met tuinerwten en kruidenzuivelspread
Romige pasta maar net even anders: gebruik eens gnocchi ipv schelpjes, penne of spaghetti. Deze bak je eerst even zodat ze lekker knapperig worden. Dat combineert verrassend lekker met de zachte romige saus.
Aan de slag
Verhit ¾ van de olie in een grote koekenpan en bak de gnocchi in 15 min. op middelhoog vuur goudgeel en krokant.
Snijd ondertussen de sjalotten in dunne ringen. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de sjalot 5 min. Voeg de tuinerwten toe en bak nog 2 min.
Voeg de zuivelspread en het water toe, roer door en verwarm 3 min. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in parten. Meng de gnocchi en de citroenrasp met de saus, schep door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met een partje citroen.
Gnocchi met tuinerwten en kruidenzuivelspread
Romige pasta maar net even anders: gebruik eens gnocchi ipv schelpjes, penne of spaghetti. Deze bak je eerst even zodat ze lekker knapperig worden. Dat combineert verrassend lekker met de zachte romige saus.
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit ¾ van de olie in een grote koekenpan en bak de gnocchi in 15 min. op middelhoog vuur goudgeel en krokant.
Snijd ondertussen de sjalotten in dunne ringen. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de sjalot 5 min. Voeg de tuinerwten toe en bak nog 2 min.
Voeg de zuivelspread en het water toe, roer door en verwarm 3 min. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in parten. Meng de gnocchi en de citroenrasp met de saus, schep door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met een partje citroen.
allergietip:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 el milde olijfolie
800 g koelverse gnocchi
150 g sjalotten
450 g diepvries fijne tuinerwten
200 g zuivelspread knoflook en kruiden
100 ml water
1 biologische citroen