Bloemkoolpasta uit de oven
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Kook de penne in ruim water met zout in 6 min. beetgaar. Kook ondertussen de bloemkool in weinig water met zout in 5 min. beetgaar. Giet de pasta en de bloemkool af en laat beide goed uitlekken. Schep de penne met de bloemkool, de hamblokjes en de helft van de besciamella om in de ovenschaal. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel de rest van de saus over de pasta en bestrooi met de kaas. Bak de pastaschotel in het midden van de oven in 20 min. goudbruin.
U kunt de bloemkoolpasta 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en zet de schaal afgedekt in de koelkast. Verwarm de pasta voor het serveren 20 min. in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Bloemkoolpasta uit de oven
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
15 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Kook de penne in ruim water met zout in 6 min. beetgaar. Kook ondertussen de bloemkool in weinig water met zout in 5 min. beetgaar. Giet de pasta en de bloemkool af en laat beide goed uitlekken. Schep de penne met de bloemkool, de hamblokjes en de helft van de besciamella om in de ovenschaal. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel de rest van de saus over de pasta en bestrooi met de kaas. Bak de pastaschotel in het midden van de oven in 20 min. goudbruin.
U kunt de bloemkoolpasta 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en zet de schaal afgedekt in de koelkast. Verwarm de pasta voor het serveren 20 min. in een voorverwarmde oven van 180 °C.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g volkorenpenne
750 g bloemkool
250 g hamblokjes
400 g besciamella saus in pot
100 g geraspte jonge kaas 48+
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 25 cm)