Macaronischoteltje uit de oven
Om te voorkomen dat je pasta erg plakt kun je hem even husselen met een scheutje grassige olijfolie.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de broccoli in roosjes en de stelen in blokjes. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg na 6 min. de broccoli toe.
Vet de ovenschaal in met boter. Giet de penne en broccoli af en schep ze in de ovenschaal om met de zongedroogde tomaten, tomatenblokjes met vocht en hamblokjes. Snijd de knoflook fijn. Meng de gemalen kaas met de knoflook en wat zout en peper. Verdeel dit over het gerecht en druppel er een el olie uit het potje gedroogde tomaten over.
Zet de schotel ca. 20 min. in de oven tot het kaaslaagje bruin en krokant is geworden. Serveer het gerecht warm.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Macaronischoteltje uit de oven
Om te voorkomen dat je pasta erg plakt kun je hem even husselen met een scheutje grassige olijfolie.
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de broccoli in roosjes en de stelen in blokjes. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg na 6 min. de broccoli toe.
Vet de ovenschaal in met boter. Giet de penne en broccoli af en schep ze in de ovenschaal om met de zongedroogde tomaten, tomatenblokjes met vocht en hamblokjes. Snijd de knoflook fijn. Meng de gemalen kaas met de knoflook en wat zout en peper. Verdeel dit over het gerecht en druppel er een el olie uit het potje gedroogde tomaten over.
Zet de schotel ca. 20 min. in de oven tot het kaaslaagje bruin en krokant is geworden. Serveer het gerecht warm.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g broccoli
250 g volkorenpenne
2 el boter om in te vetten
100 g zongedroogde tomaten in pot
400 g tomatenblokjes
250 g hamblokjes
2 tenen knoflook
150 g gemalen belegen kaas 30+
Dit heb je nodig
ovenschaal (ca. 2 liter)