Spruitjesgratin
Simpel en snel bijgerecht: de groene kooltjes komen onder een goudbruin kaaslaagje uit de oven.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in. Maak de spruitjes schoon en kook ze in water met zout in 10 min. beetgaar. Giet af en verdeel over de ovenschaal. Bestrooi met de helft van de kaas.
Klop ei los met de slagroom en nootmuskaat en breng op smaak met peper en zout. Pers de knoflook erboven. Schenk over de spruiten en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de gratin in het midden van de oven in 30 min. goudbruin en gaar.
Gratineren
Instructievideo - 00:39 min.
Spruitjesgratin
Simpel en snel bijgerecht: de groene kooltjes komen onder een goudbruin kaaslaagje uit de oven.
bijgerecht
null personen
385 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in. Maak de spruitjes schoon en kook ze in water met zout in 10 min. beetgaar. Giet af en verdeel over de ovenschaal. Bestrooi met de helft van de kaas.
Klop ei los met de slagroom en nootmuskaat en breng op smaak met peper en zout. Pers de knoflook erboven. Schenk over de spruiten en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de gratin in het midden van de oven in 30 min. goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 g boter om in te vetten
600 g spruitjes
100 g geraspte belegen 30+ kaas
1 middelgroot ei
250 ml verse slagroom
1 tl gedroogde nootmuskaat
1 teen knoflook
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)