Spruitjesgratin met gruyère
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de spruiten in ruim water in 6-8 minuten halfgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken. Meng in een kom de knoflook met de kookroom en 50 g kaas. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Schep de spruitjes erdoor en verdeel dit mengsel in de ingevette ovenschaal. Strooi 100 g kaas erover. Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de spruitjes in 25-30 minuten gaar worden en mooi goudbruin kleuren. Lekker bij (vegetarische) rookworst, gehaktballen of gegrild vlees.
Spruitjesgratin met gruyère
bijgerecht
null personen
280 kcal
10 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de spruiten in ruim water in 6-8 minuten halfgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken. Meng in een kom de knoflook met de kookroom en 50 g kaas. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Schep de spruitjes erdoor en verdeel dit mengsel in de ingevette ovenschaal. Strooi 100 g kaas erover. Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de spruitjes in 25-30 minuten gaar worden en mooi goudbruin kleuren. Lekker bij (vegetarische) rookworst, gehaktballen of gegrild vlees.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 zakken spruitjes
1 teen knoflook
125 ml kookroom
150 g gruyère (kaas)
0 zwarte peper
0 nootmuskaat
Dit heb je nodig
lage ovenschaal, ingevet